
Μία μερίδα φιστίκια την ημέρα, απομακρύνει, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τον κίνδυνο καρκίνου στους πνεύμονες αλλά και σε άλλα σημεία. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη Ε παρέχει στον οργανισμό ένα σημαντικό βαθμό προστασίας από συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Υψηλότερη πρόσληψη του στοιχείου gamma-tocopherol, που είναι μια μορφή βιταμίνης Ε, και εντοπίζεται στα φιστίκια μειώνει σημαντικά το ποσοστό καρκίνων στους πνεύμονες. Εκτός από αυτό, τα φιστίκια είναι γνωστά για το όφελός τους στην υγεία της καρδιάς. Τα φιστίκια κατεβάζουν τη χοληστερίνη και παρέχουν αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις περισσότερες τροφές φυτικής προέλευσης. Περαιτέρω επιδημιολογικές έρευνες απέδειξαν ότι το gamma-tocopherol που περιέχουν τα φιστίκια, και το οποίο απορροφάται από τον οργανισμό, παρέχουν προστασία και από τον καρκίνο του προστάτη. Άλλες τροφές που μπορούν σε μικρότερο βαθμό να προσφέρουν προστασία από τον καρκίνο διαφόρων μορφών είναι τα pecans, τα καρύδια, το φασόλι σόγιας και το καλαμποκέλαιο.
